neurorevalidatie – Paramedisch Centrum Schiedam-Vlaardingen – Schiedam

neurorevalidatie

neurorevalidatie

Neurologie omvat het domein van het Centrale Zenuwstelsel en is gericht op het behandelen van klachten die daaruit voortkomen.

Neurorevalidatie is bestemd voor mensen die de gevolgen ondervinden van hersenletsel zoals bij:

De gevolgen van hersenletsel zijn uiteenlopend. Zo kunnen er problemen ontstaan met aansturing van een arm of been of is juist de kracht verminderd. Balansproblemen komen vaak voor. Er kan sprake zijn van spasticiteit en/of een verminderd gevoel bij aanraking. Behalve veranderingen in de motoriek kan ook het denken (cognitie) veranderd zijn.

Het doel van neurorevalidatie is het (her)leren en/of behouden van functies zoals kracht, conditie en balans en ook van vaardigheden zoals opstaan vanaf een stoel, lopen, wandelen, fietsen, opstaan van de grond, in en uit bed komen.

Daarnaast is het van belang het geleerde in verschillende situaties toe te passen, om te leren gaan met hulpmiddelen en voorzieningen, en om complicaties te voorkomen.

Afhankelijk van uw hulpvraag stellen we in overleg met u een behandelplan op. Zo nodig wordt samenwerking met andere hulpverleners -zoals ergotherapeuten- gezocht.

Voor neurorevalidatie is een schriftelijke verwijzing nodig van huisarts of specialist. Als u niet naar de praktijk kunt komen, kan de therapie aan huis gegeven worden.

Neurorevalidatie wordt verzorgd door Marian van Engen, master geriatriefysiotherapeut. Marian heeft jarenlange ervaring opgedaan in een revalidatiecentrum en werkt sinds november 2017 in PMC Schiedam.